Blog

Вратите в интериора. В търсене на "златната среда"

07.11.2013 17:51

Врати - една от най-важните елементи от интериора при Борман, също носещи значително функционално натоварване . Как да се намери баланс между необходимостта от тях и необходимостта от намаляване на пространството за съхранение, заета от тях, от понякога противоречиви желания на всеки друг, за да разшири границите на стаята и да могат да се пенсионират в него? Съществуващи решения позволяват лесно да се избегнат тези проблеми .

Двойна врата Re Solei фабрика New Design Porte
Първото нещо, което ще забележите, е най- прости правила , които определят мястото и реда на отваряне на вратите в къщата. Основното нещо според фирма Борман е, че те не са по никакъв начин не пречи на преминаването , в каквато и посока да не се движат . Всяка врата, люлка трябва винаги да се отварят навътре pomescheniya1 , обърната в посока, обратна на това , като в ъгъла или до стената . Също така, когато захващане на вратите да разгледа възможностите за планираното разполагане на мебели.

"Напълно отворена врата не трябва да се промени геометрията на стаята - казва интериорен дизайнер Олга Masalova . - Това е особено вярно днес, когато е налице ясна тенденция далеч от "Close" интериор с много мебели и интериор в полза на просторни стаи, декорирани и обзаведени в минималистичен стил . Неспокойните " излиза " от врата ще изглежда интериора на нелепо. "

Разбира се, не винаги е лесно да се постигне такъв ефект при всички врати на Борман, особено ако вратата не се отваря в ъгъла. Понякога проблем е решен чрез използването на сгъване на крилото на вратата с картини с еднаква ширина , особено ако стаята е симетрична , а входът се намира точно в центъра . Като цяло, двойните врати стават все по-популярни , тъй като те позволяват да разширите пред вратите , без да заема твърде много място , и визуално разширяване на пространството на стаята . Понякога , особено удобно така наречените " люлеещ " врата мода отворена и в двете посоки .

Добро решение във всяка ситуация може да бъде врата " нестандартни " дизайн. " В допълнение към обичайните люлка, тези дни все повече и по-подходящи от гледна точка на дизайн и ергономичност интериорни са плъзгащи се врати , - казва Ирина Obukhov , ръководител за работа с архитекти и дизайнери на " кредитор " , една от най-големите италиански врати за руския пазар . - Преобладаващата стереотип на мнозина, че те се отразяват непременно вид обемисти структура , тъй като това може да наруши целостта на интериора и се нуждае от специално място за отваряне на страната на откриването , няма нищо общо с реалността " .

Стъклена плъзгаща се врата FOA фабрика
В действителност,  плъзгащите се интериорни врати на Борман България,  са на разположение днес в три различни изпълнения за метод за откриване . Само един от структури показват, че в мрежата ще се премести на стената. В други случаи това е или изместен в кутия за моливи , който се включва директно в стената (или фалшива стена) , или отива вътре в отвора ( ако е достатъчно широка , а двете крила или повече). Независимо от дизайна , ръководството може да бъде затворен козирка, така че да не може да се види . В допълнение, следва да се отбележи , че ръбове ленти инсталиран във вътрешността на кутията плъзгащи врати винаги имат веранда , така че тъканта в близост до тях плътно без да се образуват пукнатини. Вариант с крила , размествания в кутия за моливи , може да е оптималното решение за райони, където тесен коридор , който води : да отвори вратата , тъй като ще бъде напълно отсъства .

" Плъзгащи врати на Борман могат да бъдат изработени от различни материали - добавя Irene Obuhova . - Например, днес са на мода плъзгащи се стъклени врати . Той е не само оригинален , но и много практично решение за пестене на място и направи стаята запалка. Като пример, фабрика вратата FOA , изработен от матирано или цветно стъкло : светло и елегантни, те са идеални за всяка стая " .

Интересен вариант - сгъваеми врати , " книги ". Приликата им до веднъж - популярните сгъваеми екрани може да даде ретро - модерни интериорни околностите. Например, " книгата" може да бъде идеалното решение за всекидневна с широк отвор за достъп или съблекалнята . Тъй като тези врати може да има произволен брой сгъваеми крила , включително асиметрични винаги може да се намери решение на необходимостта не само напълно затворено пространство, но и да се променя ширината на откритата част на отвора, или да бъде разделена на две части.

Изключително мода днес е отхвърлянето на всякакви "екстра" врати. Много дизайнери смятат, че в помещенията , предназначени да бъдат винаги на разположение (като кухня или хол ) , вратата не е необходимо . Това решение обаче често е изпълнен с много неудобства , понякога не е очевидно на пръв поглед. " Много често , ние имаме нужда от временно изолиране на някои области. Пълната липса на врати правят невъзможно тази цел - казва Олга Masalova . - Например, днес е модерно да се комбинира кухненски бокс и трапезария , особено в градските апартаменти . Въпреки това, ако изведнъж искате да създадете уютна атмосфера в трапезарията за вечеря или Нова година почивка , кухнята е по-добре да се разделят за известно време , например - . С помощта на сгъваеми врати , които позволяват едно движение напълно да трансформират пространството " Същото може да се каже и за хола, който понякога се превръща в домашно кино или музикално студио .

Door " книгата" фабрика FOA
Landoor Regina врата с добавям стъкло
Ние също трябва да се съсредоточим върху модните тенденции днес в България за създаването на апартамента тип студио и строителство на къща в стил на таванско помещение . Както показва практиката , собствениците на тези интериори впоследствие често се чувстват необходимостта да се отделят , макар и временни , големи площи в изолирани райони . И тези опции са възможни , ако мислите, че за него по-рано. Помощта може да дойде тук отново на вратата , обаче, не са съвсем нормални . Комбинирането на две съседни стаи в обзаведен нашето студио или таванско помещение , можете зона от техните тесни колони и след това се задава между mnogostvorchatuyu плъзгане или " книга. " По този начин ние се голямо помещение , че във всеки един момент може да бъде разделена на две изолирани . Тези решения не са нещо съвсем ново , така направиха архитектите през XVII -XVIII век , споделяне на двореца зали на две.

Също така , например, можем да припомним изграждане на енфилада на държавните стаи на Зимния дворец в Санкт Петербург ( музея на " Hermitage " ) това е с частичната помощ на специалистите на Борман.

"Това улеснява решаването на тези проблеми е фактът, че днес можем да произвеждаме по поръчка вратите на почти всякакви размери и конфигурация , и във всеки стил в дизайна , от класически до модерен , " - подчертава Ирина Obukhov ( " кредитор " ) .

В заключение, трябва да се отбележи , че през последните години все по-популярни врати със стъклени пластини, или дори цяло кърпа стъкло. Това е в съответствие с минималистичен тенденция в интериорния дизайн и желание да разшири границите на визуално пространството , както е споменато по-горе. И освен това, решава проблема с недостиг на светлина в първия ден . По същата причина , каси все допълни отгоре или отстрани трегери с матово стъкло или стъклопис . Например, в България днес , тези модели са добре известни италианската фабрика Agoprofil и TRE -P и др.

A правилно проектирани и инсталирани за всеки интериор врата дава пълна форма и никога няма да бъде пречка , "екстра" част . Широка гама от врати седани и възможност да направи врата до поръчате възможност да се намери подходящо решение за всички поводи . Ето защо, не правят прибързани решения : отговаря точно вратата винаги е начин на мястото си.

Вратите като неразделна част от интериора

10.07.2013 11:38

Твърдението, че качествената врата на Борман е неразделна част от интериора, без съмнение. А ако искате да има уютен дом, трябва да се обърне специално внимание на избора на интериорни врати.
Голямо предизвикателство е изборът на готови врати за вашия домашен интериор. Тя може да бъде решен по два начина: или да направите врата до ред, или купуват готови и да се потърси помощ от декоратор. Първият вариант - доста скъпо, но дава възможност за всеки, дори и най-необичайни желания.
Много от нас са имали възможност да посетят това място, много елегантно декорирани с много вкус, скъпо обзаведена с красиви мебели. Но доста често те обичат интериорните врати са разположени в самостоятелен и не се вписват в интериора. Но ако изборът те са платили дължимото внимание, те биха могли да загладите грубите ръбове на входовете и хармонично съчетават преходни стаи, правят интериора на блясък, елегантност и изискан стил.
Правилната врата е важна за интериорния дизайн. Фирма Борман е една от фирмите - лидери в бранша на вратите в България. Цветови решения играе тук главна роля. Опитни дизайнери знаят, че цвят създава настроение и определя атмосферата, която цари в стаята. За да се произвежда врати изпълнения са възможни във всеки цвят. Изтънченост и оригиналност дава позлата, стареене дърво и ръчно рисувани листа.
Бих искал да обърна внимание на вратата със списък. Тя е ръчна изработка, обикновено в един екземпляр - уникално и неповторимо. От незапомнени времена хората са кандидатствали за изображения, които ги заобиколени - по стените, върху контейнера за храна, съдове за течности. В интериора, която е украсена с някои непретенциозни образ, човек се чувства особено удобно. Природата е вдъхновила много декоративни дизайни и модели, които се използват за украса на тавани, стени и панелите на вратите. Използването на този орнамент - една чудесна възможност да се добави нещо оригинално и уникално за интериора на Вашия дом. Door, украсени по този начин, може да промени целия външен вид на жилищата, което го прави уникален.
Друг много интересен начин за проектиране на добри и качествени интериорни врати - това е оригиналната дърворезба. От Борман България предлагат и врати с дърворезба от изключително добри професионалисти. Дали това е ръчна изработка или конец на машината, то със сигурност ще красят вратите и ще се вписват перфектно в класически стил интериор. Тези модели не губят своята актуалност от година на година и не се поддава на времето, винаги пребиваващи в разгара на модата.
Класически дърворезба на вратата има уникално свойство - да се създаде атмосфера, където цари спокойствие. Такива проекти са много подходящи за големи площи, подчертавайки своите архитектурни особености. Също така бих искал да подчертая, нишки в стил ар нуво. Строгост и елегантност на линията, характерни за този стил на изкуството могат да бъдат разпознати дори и при повърхностен поглед.
Също доста интересно решение е да се добавят класически интериори на ярки, контрастни елементи. Това може да е мебели или декоративни елементи. Резултатът е уникална и изискана атмосфера, която минава дори формално, минималистичен декор.
Рисуване вниманието към значението на интериорните врати в интериора на помещенията, е необходимо да се отбележи, тяхната гъвкавост и способност да се въвеждат нови функции в развитието на пространството. Ако стандартните решения не могат да се подчертае индивидуалността на дизайна, че е необходимо да се разпореди представянето на врати по индивидуален проект, като се вземат предвид всички характеристики на интериора.

Качествени Външни врати

23.01.2013 19:38

Многообразието от блиндирани входни врати Борман и красиви интериорни врати за жилища и бизнес сгради днес, е доста голямо. Още от край време хората са обзавеждали домовете си според наложилия се най- нов и модерен стил в архитектурата. Някои предпочитат да заложат на класическия стил в избора си на мебели и въобще, при цялостното обзавеждане на жилището, в което живеят. Ако изберете класически качествени интериорни врати за дома, ще бъдете сигурни, че те ще се пасват на цялостното обзавеждане, без значение какво е то и същевременно ще стоят много елегантно във всички стаи. По- дръзките и екстравагантните залагат на френския стил качествени интериорни врати за хола или трапезарията, които изглеждат доста шик и внасят доста светлина в стаите. Онези, които искат да разчупят своя дом, за да не изглежда толкова скучен и банално обзаведен, смело си монтират модерни интериорни врати за къщата или апартамента, които съдържат доста разнообрази орнаменти и декорации. Този избран от тях дизайн е различен оригинален и изключително модерен напоследък.

Здравите качествени входни врати за офиси и жилища от Борман България, са най- добрият вариант за външна врата. В интернет сайта borman.biz ще видите доста добри предложения за цени на стабилни входни врати. Едни от най- издръжливите качествени входни врати за вашия дом са внос от Румъния. Те са изключителни здрави, защото съдържат метална каса с дебелина от 12 см., крилото е метално с дебелина от 70 мм., облицовано е с МДФ от 10 мм., две брави, които са с отделен заключващ механизъм, патроните са бронирани с капачки, за да предпазват от разпробиване. Качествените входни врати имат минерална вата, която служи за топлоизолация и шумоизолация. Когато направите поръчка от сайта на качествена входна врата, която е в наличност в складовете на фирмата в София, до пет дни тя ще бъде доставена до вашия адрес и ще се постави на входа на жилището.

Турските качествени входни врати от Борман за къщи, апартаменти, офиси, хотели, които Борман Комерс ще ви предложи, са също добър и изгоден вариант. Имате възможност да изберете цвят Африка, бяло, Спарта и цвят Алпи, които представляват от много светло кафяво до тъмно кафяво.Цените в каталога са без включена доставка и монтаж. Софийската фирма за качествени интериорни и входни врати предлага отстъпки в цената за по- големи поръчани количества. Дори при повторна покупка на интериорна  врата , фирмата също прави отстъпки и намаления от цената. Цените, които са представени в сайта са с включено ДДС и се отнасят за пълния комплект качествени входни и интериорни врати за всички типове сгради.