Вратите в интериора. В търсене на "златната среда"

07.11.2013 17:51

Врати - една от най-важните елементи от интериора при Борман, също носещи значително функционално натоварване . Как да се намери баланс между необходимостта от тях и необходимостта от намаляване на пространството за съхранение, заета от тях, от понякога противоречиви желания на всеки друг, за да разшири границите на стаята и да могат да се пенсионират в него? Съществуващи решения позволяват лесно да се избегнат тези проблеми .

Двойна врата Re Solei фабрика New Design Porte
Първото нещо, което ще забележите, е най- прости правила , които определят мястото и реда на отваряне на вратите в къщата. Основното нещо според фирма Борман е, че те не са по никакъв начин не пречи на преминаването , в каквато и посока да не се движат . Всяка врата, люлка трябва винаги да се отварят навътре pomescheniya1 , обърната в посока, обратна на това , като в ъгъла или до стената . Също така, когато захващане на вратите да разгледа възможностите за планираното разполагане на мебели.

"Напълно отворена врата не трябва да се промени геометрията на стаята - казва интериорен дизайнер Олга Masalova . - Това е особено вярно днес, когато е налице ясна тенденция далеч от "Close" интериор с много мебели и интериор в полза на просторни стаи, декорирани и обзаведени в минималистичен стил . Неспокойните " излиза " от врата ще изглежда интериора на нелепо. "

Разбира се, не винаги е лесно да се постигне такъв ефект при всички врати на Борман, особено ако вратата не се отваря в ъгъла. Понякога проблем е решен чрез използването на сгъване на крилото на вратата с картини с еднаква ширина , особено ако стаята е симетрична , а входът се намира точно в центъра . Като цяло, двойните врати стават все по-популярни , тъй като те позволяват да разширите пред вратите , без да заема твърде много място , и визуално разширяване на пространството на стаята . Понякога , особено удобно така наречените " люлеещ " врата мода отворена и в двете посоки .

Добро решение във всяка ситуация може да бъде врата " нестандартни " дизайн. " В допълнение към обичайните люлка, тези дни все повече и по-подходящи от гледна точка на дизайн и ергономичност интериорни са плъзгащи се врати , - казва Ирина Obukhov , ръководител за работа с архитекти и дизайнери на " кредитор " , една от най-големите италиански врати за руския пазар . - Преобладаващата стереотип на мнозина, че те се отразяват непременно вид обемисти структура , тъй като това може да наруши целостта на интериора и се нуждае от специално място за отваряне на страната на откриването , няма нищо общо с реалността " .

Стъклена плъзгаща се врата FOA фабрика
В действителност,  плъзгащите се интериорни врати на Борман България,  са на разположение днес в три различни изпълнения за метод за откриване . Само един от структури показват, че в мрежата ще се премести на стената. В други случаи това е или изместен в кутия за моливи , който се включва директно в стената (или фалшива стена) , или отива вътре в отвора ( ако е достатъчно широка , а двете крила или повече). Независимо от дизайна , ръководството може да бъде затворен козирка, така че да не може да се види . В допълнение, следва да се отбележи , че ръбове ленти инсталиран във вътрешността на кутията плъзгащи врати винаги имат веранда , така че тъканта в близост до тях плътно без да се образуват пукнатини. Вариант с крила , размествания в кутия за моливи , може да е оптималното решение за райони, където тесен коридор , който води : да отвори вратата , тъй като ще бъде напълно отсъства .

" Плъзгащи врати на Борман могат да бъдат изработени от различни материали - добавя Irene Obuhova . - Например, днес са на мода плъзгащи се стъклени врати . Той е не само оригинален , но и много практично решение за пестене на място и направи стаята запалка. Като пример, фабрика вратата FOA , изработен от матирано или цветно стъкло : светло и елегантни, те са идеални за всяка стая " .

Интересен вариант - сгъваеми врати , " книги ". Приликата им до веднъж - популярните сгъваеми екрани може да даде ретро - модерни интериорни околностите. Например, " книгата" може да бъде идеалното решение за всекидневна с широк отвор за достъп или съблекалнята . Тъй като тези врати може да има произволен брой сгъваеми крила , включително асиметрични винаги може да се намери решение на необходимостта не само напълно затворено пространство, но и да се променя ширината на откритата част на отвора, или да бъде разделена на две части.

Изключително мода днес е отхвърлянето на всякакви "екстра" врати. Много дизайнери смятат, че в помещенията , предназначени да бъдат винаги на разположение (като кухня или хол ) , вратата не е необходимо . Това решение обаче често е изпълнен с много неудобства , понякога не е очевидно на пръв поглед. " Много често , ние имаме нужда от временно изолиране на някои области. Пълната липса на врати правят невъзможно тази цел - казва Олга Masalova . - Например, днес е модерно да се комбинира кухненски бокс и трапезария , особено в градските апартаменти . Въпреки това, ако изведнъж искате да създадете уютна атмосфера в трапезарията за вечеря или Нова година почивка , кухнята е по-добре да се разделят за известно време , например - . С помощта на сгъваеми врати , които позволяват едно движение напълно да трансформират пространството " Същото може да се каже и за хола, който понякога се превръща в домашно кино или музикално студио .

Door " книгата" фабрика FOA
Landoor Regina врата с добавям стъкло
Ние също трябва да се съсредоточим върху модните тенденции днес в България за създаването на апартамента тип студио и строителство на къща в стил на таванско помещение . Както показва практиката , собствениците на тези интериори впоследствие често се чувстват необходимостта да се отделят , макар и временни , големи площи в изолирани райони . И тези опции са възможни , ако мислите, че за него по-рано. Помощта може да дойде тук отново на вратата , обаче, не са съвсем нормални . Комбинирането на две съседни стаи в обзаведен нашето студио или таванско помещение , можете зона от техните тесни колони и след това се задава между mnogostvorchatuyu плъзгане или " книга. " По този начин ние се голямо помещение , че във всеки един момент може да бъде разделена на две изолирани . Тези решения не са нещо съвсем ново , така направиха архитектите през XVII -XVIII век , споделяне на двореца зали на две.

Също така , например, можем да припомним изграждане на енфилада на държавните стаи на Зимния дворец в Санкт Петербург ( музея на " Hermitage " ) това е с частичната помощ на специалистите на Борман.

"Това улеснява решаването на тези проблеми е фактът, че днес можем да произвеждаме по поръчка вратите на почти всякакви размери и конфигурация , и във всеки стил в дизайна , от класически до модерен , " - подчертава Ирина Obukhov ( " кредитор " ) .

В заключение, трябва да се отбележи , че през последните години все по-популярни врати със стъклени пластини, или дори цяло кърпа стъкло. Това е в съответствие с минималистичен тенденция в интериорния дизайн и желание да разшири границите на визуално пространството , както е споменато по-горе. И освен това, решава проблема с недостиг на светлина в първия ден . По същата причина , каси все допълни отгоре или отстрани трегери с матово стъкло или стъклопис . Например, в България днес , тези модели са добре известни италианската фабрика Agoprofil и TRE -P и др.

A правилно проектирани и инсталирани за всеки интериор врата дава пълна форма и никога няма да бъде пречка , "екстра" част . Широка гама от врати седани и възможност да направи врата до поръчате възможност да се намери подходящо решение за всички поводи . Ето защо, не правят прибързани решения : отговаря точно вратата винаги е начин на мястото си.